CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
"Berusahalah dan sentiasalah mencari cinta dan keredhaan Allah bukannya sibuk mencari cinta manusia."

Friday, 14 September 2012

INSYAALLAH


السلام عليكم و رحمة الله و بركات


Semua orang nakkan perubahan dalam diri right? Tak kiralah dalam segi apapun kan. Ada yang nak berubah ke arah kebaikan dan ada yang nak ke arah keburukan tapi of course laa most ke arah kebaikan kan? Begitu jugak aku, entah kenapa sekarang ni aku rasa tenang je bila tengok kakak-kakak yang berpakaian tudung labuh and I mean takdelah labuh sangat kan just naa i don't know how to describe it but they're so pretty. Betullah sangat kan, wanita yang menutup aurat sepenuhnya akan terserlah kecantikannya yang semula jadi itu berbanding yang sebaliknya tapi aku tak nak bahaskan sangat pasal aurat ni, sebab ia suatu topic yang agak sensitif kan. Yes aku pun ada kawan yang tak bertudung and she's my bestfriend. Insyaallah one day mesti akan terbuka hatinya untuk terus bertudung selagi ada yang memberi semangat kepadanya. Okay back to the top, seriously I really love to see people who wears hijab labuh or tudung bawal biasa tapi labuh sedikit dari yang biasa and nak sangat menjadi seperti salah seorang daripada mereka. Memang bila kita nak berubah mesti je akan ada orang yang tak puas hati dengan perubahan kita and at the same time ada yang sukakan perubahan yang kita lakukan. Sometimes kita perlukan juga kata-kata semangat dari family or sahabat untuk kita kekalkan perubahan itu and yang paling penting! Berubahlah dengan penuh keikhlasan semata-mata kerana untuk mendapat keredaan Allah dan bukan hanya sekadar nak bergaya or to show off to all people. Insyaallah semoga satu hari nanti aku dapat berubah ke arah itu, ke arah yang lebih baik lagi. Amiiiinnnn :')

"Hijab doesn't cover up a girl weakness, but in fact displays her strength commitment and her confidence which is built of love for Allah S.W.T. Hijab is my identity. My choice. My right. My beauty"




Sayonara .________________.








Terima kasih kerana sudi baca entry ini. Like ye kalau suka ^_^